torstai 7. elokuuta 2014

Ellos - Kevät & Kesä 1988. Osa 1.


Minulta on toivottu kuvastokirjoituksia joten tästä saatte! 

Kirjoituksen sijasta tämä on nyt kuitenkin vain kuvakavalkadi. 

Aloitin kyllä kirjoittamaan jonkinlaista saatettakin mutta mitä pidempään kuvia
skannaillessa katselin, sen varmemmaksi tulin siitä että ne puhuvat jo täysin puolestaan.

Näissä vaatteissa kuljitte lukijani vuonna 1988. 
Tai ainakin sisarenne ja äitinne.

Muistuuko jotakin mieleen?
 
25 kommenttia:

 1. Kyllä muistan! Muun muassa minua on puettu tuommoisiin, äitini harrasti postimyyntikuvastoja. Toisaalta hän kyllä ahkerana ja taitavana teki meille paljon vaatteita itsekin eli en suinkaan ollut massamuotinukke.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin sanoa samat sanat! Eli kuvastoista tuli osa vaatteita mutta myös äidin kätösistä :)

   Poista
 2. Meillä tilattiin aina ennen koulun alkua Anttilasta uusi vaatekerta. Vuonna 88 taisin saada college-paidan jossa oli Lucky Luken kuva.
  Ihan kauheita noi jättivaatteet ja olkatoppaukset. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana muisto ;) Itse olisin tykännyt myös Lucky Luke-paidasta kun tykkäsin niistä sarjiksistakin tosi paljon.

   Poista
 3. Muistan juuri tämän kuvaston ja vaatteet! Sweet sixteen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooi! Olen iloinen että löysit kuvastosta muisteltavaa ;)

   Poista
 4. Mun äitillä oli tommonen Tom & Jerry -paita! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, minusta nuo piirrospaidat ovat kasarin parasta antia)

   Poista
 5. Heijj, mä muistan. Mulla oli t-paita, jossa oli nuo kolme merimiehen päätä ja olin niin iloinen siitä. Yleensä ei tilattu nuin muodikkaita, niin tuo oli kyllä tosi mieluinen! =) Oij, niitä aikoja! Ja tutulta tyyliltähän nuo näyttää muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä kuvastosta itseasiassa muistan itsekin nimenomaan tuon paidan jossa oli kolme merimiehen päätä. Sitä en muista oliko paita äitini, sisareni vai peräti minun mutta vain lastenkoossa mutta veikkaan että just tuon paidan moni muukin muistaa :)

   Poista
 6. Huh huh, kyllä muistan. Näin jälkikäteen katsottuna eniten ahdistavat nuo sivuista kohti kainaloita kiskotut bikinialaosat. 80-luvulla olin lapsi, joten en enää muista miltä tällaiset vermeet silloin silmään näyttivät. Varmaan ne otti itsestäänselvyytenä, kun ei ollut muusta tietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse muistan monia omia vaatteitani tuolta ajalta. Muistan senkin että harmittelin että ne olivat niin isoja! Olisin jo silloin pitänyt tyköistuvista vaatteista :) Mutta lisäilen vielä lastenvaatteita tästä samasta kuvastosta, ehkä siellä on jotain joka muistuttaa lapsuudesta.

   Poista
 7. Muistan elavasti tamankin kuvaston, silloin postimyyntikuvastojen ilmestyminen oli iso juttu, ne selattiin kannesta kanteen moneen kertaan. Monihan naista vaatekappaleista on tullut muotiin uudelleen 88 jalkeen kuten neonvarit, lepakkohihat ja olkatoppauksetkin kai yrittivat saada tuulta alleen, samoin safariasut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Muistan kun tämä kasarimuoti hinautui takaisin vuosia sitten, oli järkytys nähdä nyt 19-vuotiaan sisareni päällä samantyylisiä vaatteita kuin mitä itse muisti kasarilta. En olisi ikinä uskonut että ne palaavat takaisin!

   Poista
 8. Voi jestas! :D Aivan ihania kamppeita! :) Ite olin tuolloin 5-vuotias, mutta valokuvista olen saanut todistaa, että mm. äitini käytti aikamoisia vaatteita. Nuo olkatoppaukset on niin överit, että tuskin tulevat enää muotiin arkipukeutumisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hei, seilori-lookki on joka kesä muodissa, oli mikä vuosikymmen tahansa! Itse tykkään paljon siitä tyylistä ja merimieshenkisistä vaatteista, mutta nuo kasarikamppeet ei kyllä sytytä ;)

   Poista
  2. Kyllä, seilorilook on aina kesämuotia kuten kukkaset kevätmuotia ;) Jotkin asiat eivät koskaan muutu! Toivon myös erittäin paljon että olkatoppaukset eivät enää ikinä tee paluuta :D

   Poista
 9. Voi kauhea, mitä vaatteita! Tästä ei ole muuten montaakaan viikkoa, kun ystävän kanssa katseltiin vanhoja koulukuvia 80-luvun lopulta, ja ne vaatteet oli just tuollaisia jättimäisiä laatikoita. Myös farkkujen käännetyt lahkeet oli aika klassikko. Toivon, että tuo aika ei koskaan palaa! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen usein huvitellut isosiskoni koulukuvilla :) Muistan nuo käännetyt lahkeet kuten myös vaalea permispörröt, siniset kajaalit ja kaikenlaiset laatikkopaidat... On varmaan ollut ihan hauskaa olla tuolloin teini :)

   Poista
 10. Apua! Niin kamalaa ja kamalan coolia yhtä aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä lausahduksesi voisi olla koko blogitekstin otsikko... Olet todellakin oikeassa!

   Poista
 11. Olkatoppauksia ei kyllä toivo takaisin, ainakaan noin muhkeina kun silloin 1988 kun olin 18-vuotias äärimmillään olivat. Muuten kai on todettava, että samoja elementtejä löytyy tänkin hetken muodista, uudella tapaa rakennettuna vaan. Ja oikeesti, ainakin yhden vaatteen mä tuolta bongasin, jonka laittasin päälle heti nyt ihan suoraan tuolta kuvastosta. Näinhän se menee, samoja asioitahan täällä pitkälti kierrätetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vain harmi että kierrätys tuntuu keskittyvän lähimuotiin. Kierrätettäisiinpä jotakin myös vaikka 20- 50- ja 70-luvuiltakin... Olisi mukavaa saada ihan uusia vaatteita joissa olisi ko. vuosikymmenten tyyliä.

   Poista
 12. Ihana katella tällasta kun ihmiset näyttää ihmisiltä eikä ufonukeilta! :D Elämä ilman Photoshoppia vissiin. Oon syntyny -94 ja muistan oikeastaan vain tämän 2000-luvun aikakauden, eikä mallit todellakaan näytä yhtä ihanan aidoilta kuin tuossa vanhassa kuvastossa... Ja kyllä osa noista asuista on kyllä ihan järkyttäviä. :D Ja osa taas tuntuu olevan uudestaan muodissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ajattelin ihan samaa kun katselin tätä kuvastoa :) Moni kuvastohan käyttää tietokonevartaloita nykyään joihin kasvot sitten myöhemmin liitetään... Nämä kuvat ovat taatusti aitoja! Järkkysuosikkini ovat erityisesti nuo ruskeat laatikko-kokopuvut. Ei vain mahdu järkeen että joku on sellaisia ihan käyttänytkin!

   Poista

Ilahdun kommentistasi ❤️