perjantai 16. marraskuuta 2012

Reseptikortit osa 2. Mestarikokki


Haluan palata taas hetkeksi takaisin 70-luvun keittiöön.


Katsokaa nyt. Eivätkö ole ihania?  

Jostain syystä raakojen kananmunien käyttö
näissä resepteissä on jotenkin tavattoman hellyyttävää.

Niitä löytyy suunnilleen joka neljännestä reseptistä
jota en voi ollenkaan ymmärtää mutta onneksi
löytyy sillä minusta ne siis ovat aivan suloisen näköisiä.

Katsokaa vaikka "ruokahalun herättäjää." Ihana pullero!


Joistakin korteista tulevat vahvasti mieleen 
vanhat maalaukset tai printtitaide. 

Tämä voisi olla vaikka Andy Warholin.

Kyllä ovat kauniita, jotenkin 40-luvunhenkisiä värejä.

Tämän kuvasetin kaunein on minusta kuitenkin tämä:


Onko teillä suosikkia?

6 kommenttia:

 1. Voi nämä on niin ihania! Tulee niin nostalginen fiilis, kun meidän äiskällä oli näitä iso kokoelma! Ne olivat sellaisessa vihreässä laatikossa, jossa oli läpinäkyvä muovikansi. Onkohan äiskällä vielä ne tallella - mä haluan ne! :-)

  Jos ajatellaan sillä perusteella, mitä haluaisin syödä, minun suosikkini on tuo hieno jauhelihapihvi. Nätein on minusta kuitenkin tuo paipitko - se on ihan kuin taulu. :-)

  VastaaPoista
 2. Mulla on nää itellä kotona. Täytyy kokeilla joskus näitä reseptejä! :) Nuo paahdetut kastanjat on kyllä parhaimman näköiset, ne näyttää ihan suklaalta. Om.

  VastaaPoista
 3. Moikka. Käsvissyöjänä herättää lähinnä yrjöt nuo ensimmäiset lihakuvat ;) Meloni-coctail näyttää mielenkiintoiselta...onko näössä vikaa kun katsoin että siinä on pekonia päällä? Ja vieressä keksi? Pikantti yhdistelmä...hmmm

  VastaaPoista
 4. Voi Hippu, tottakai pyydät kortit äidiltä, jos vain hän niistä raaskii luopua ;) Nämä ovat tosiaan niin ihania kirjanmerkkejä muun muassa. Kokkailtua kun näistä ei kauheasti tule!

  Kiva että meillä on sama suosikki Pipsa!

  Olen lapsesta asti, sanotaan nyt nostalgisoinut, kastanjoja paremman sanan puutteessa aina kun olen niihin törmännyt milloin missäkin lastenkirjassa tai telkkarissa ja ajatellut että olisipa meillä suomessakin tuommoisia. Vaikka luulen että ne eivät taitaisi edes maistua kovin hyviltä. Kauniita ovat silti.

  Heippa Maria, minäkin olen kasvissyöjä kohta toistakymmenettä vuotta mutta jotenkin suhtaudun kaikkiin lihakuviin ihan neutraalisti ja joskus pidän niitä jopa kauniina, niinkuin nyt vaikka tässä. Kaupan lihahyllyjen väliin en sen sijaan kovin mielelläni mene.

  Ja kyllä siinä taitaa tosissaan olla pekonia ja melonia ja keksiä ;) Jaa'a!

  VastaaPoista
 5. Ootko käyttänyt koskaan Karjalaisen Liljan 'Otavan suurta keittokirjaa' vuodelta 57 (muistaakseni)? Se on ihan mahatva, meillä on vanha kirja vanhoilla, mustavalkoisilla kuvituksilla ja jos jotain reseptiä etsin, katson ensin aina sieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole! Olisikohan tuota kirjastossa? Minulla on kyllä eräs toinen vanha keittokirja jossa on myös todella veikeitä reseptejä joissa käytetään valmistuksessa mm. olkia ja muuta ihmeellista!

   Poista

Ilahdun kommentistasi ❤️