keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Marjastusta, suota ja karpaloita


Vasta eilen vakuuttelin että noista kertomistani reseptikorteista ei tule ruokaa tehtyä
mutta jo tänään tuli tuo totuus murrettua ja tehtyä vanhanaikaista retrojälkkäriä.

 Ensin aineet haettiin suolta. Tämä oli jo toinen tai kolmas kerta tällä viikolla.


Paljon suota.




Karhunsammal kukkii


Poimiminen on kivaa mutta myös raskasta. Koska suovedessä joutuu seisomaan tunteja eivät paritkaan villasukat päällekkäin pidä kohmetta pois varpaista. Jalkoihini sattui kylmästä tämän kuvan aikana niin paljon että minun oli pakko istua hetkeksi alas vain jotta saisin saappaat pois vedestä ja veren jälleen kiertämään.


Tänään oli myös ensimäinen kerta ikinä kun oikeasti näin sateenkaaren pään. Tässä kuvassa sitä ei näy mutta yhdessä vaiheessa kaari ulottui ihan selvästi maahan saakka, olisin vaikka voinut halutessani kävellä istuksimaan sateenkaaren valoon. Kukatietää jos siitä vaikka olisi löytynytkin se aarre, vaikka joku muinainen suohauta!

Lopulta kädet ja varpaat olivat niin lamassa kylmästä että oli pakko lähteä mutta kävin vielä yhdessä ihanassa paikassa. Suon lähellä on valtava rinne johon kaivetusta suuresta aukiosta kaivetaan kiviä ja hiekkaa. Siellä tuli ihmeteltyä varmasti tunnin verran sillä etsin talven kivenmaalaus-askarteluprojekteihin muutamia pyöreitä kiviä.



Löysin myös täydellisen pienen sydänkiven. Tuli tunne kuin se olisi
odottanut siellä minua. En vain harmikseni muistanut ottaa siitä kuvaa.


Niin ja kotona sitä retrojälkkäriä.

Parasta mitä karpaloista voi tehdä on karpalokiisseli ja kermavaahto sen sivussa.

Kiisselissä karpaloiden oma maku tulee parhaiten esiin.
 Kermavaahtoa ei ollut joten sitten kerroskiisseliä.

Vain nämä kaksi jäivät jäljelle. Hyvää!

4 kommenttia:

  1. Vau kaunista! Lohduttavaa etten ole ainoa hullu joka näkee pilkkuja ;) Tsemppiä upealle bloggaajalle...t.nim. suohon uponnut

    VastaaPoista
  2. Kiitos kohtalotoveri! :D

    On hauska että yöllä nukkumaanmennessä, silmät sulkiessa näkee vain punaista kaikkialla, karpaloita siellä, täällä. Ihankuin joku verkkokalvolle etsautunut jälkikuva. Onko ihmekään kun niitä tuntikausia etsii ja mättään sisältä kaivelee :)

    VastaaPoista
  3. Ihan fiiliksissä! Haluaa kanssa suolle! Ihanat kuvat.

    VastaaPoista
  4. Kiitos :) Suo on ihan paras paikka. Välillä tekisi mieli heittäytyä sinne selälleen ja oikein nautiskella ilmapiiristä mutta kun siellä on vähän liian märkää...

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi ❤️